tisdag 9 juni 2015

Tänk rätt om andra människor

Detta inlägg handlar om ett enkelt och viktigt recept för att nå framgång:

"Din framgång är beroende av stöd från andra människor."

Kom ihåg att en människa stöttar dig av egen vilja, eller så har du inget stöd alls. Lösningen är att tänka rätt om människor du möter. Då kommer du att erhålla allt stöd som du behöver.

Det häftiga är att det är oftast hur många eller hur mycket människor tycker om dig som avgör om du lyckas med det du tar dig för. Genom att vara omtyckt och uppskattad är det enkelt att lyfta fram just dig jämfört med andra. 
 

Var bekväm med att skapa nya vänner

Framgångsrika människor är väldigt duktiga på att bygga nya relationer och vänskap. På tillställningar är de duktiga på att prata med nya människor, gå utanför bekvämlighetszonen och inte bara prata med dem man känner, för att på detta sätt skapa nya kontakter.

Titta på dina vanor när du t.ex. besöker en föreläsning eller är med på en större middag. Går du till dem du känner och sätter dig och äter bland dem du redan känner eller utmanar du dig själv genom att enbart prata med människor som du inte känner sedan tidigare?

Nästa gång du är i en stor grupp, se dig om och leta efter den personen som ser till att introducera sig till flest människor. Det är den viktigaste personen i rummet att lära känna. Det är garanterat en ledartyp i sitt eget liv.

Alla människor är perfekta som de är

Träna på att se storheten i andra människor och inled gärna en första kontakt med att visa någon form av uppskattning. Det kan vara att uppskatta ett klädesplagg, ett härligt skratt eller en positiv kommentar. Gör det genuint och du kommer att växa själv genom att sprida uppskattning.

Det finns inga perfekta människor. Du väljer själv om du vill se dem som perfekta som de är eller om du skall reta dig på saker som inte passar just dig. Det är ditt val. Det första valet kommer att göra dig framgångsrik, det andra valet kommer att begränsa dina framgångar i att vinna andra människors förtroende.

För mig som har en introvert personlighet är det en extra stor utmaning att ta nya kontakter. Jag har tränat hela livet på att lära känna nya människor. Trots detta är jag fortfarande obekväm i stora folksamlingar. Detta är min personliga utmaning som jag skall lägga fokus på att bli mycket bättre på det kommande året. För dig som möter mig, fråga gärna hur det går med denna träning. Det får mig att vara på tå.


I detta inlägg har jag inspirerats av en liten del i den fantastiska boken:

Du kan läsa mer om denna bok hos Adlibris eller Bokus.


Kan verkligen varmt rekommendera denna bok till alla som är intresserade av att ta nya aktioner för att växa som människor.

Kommentera gärna vad du tycker om denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar