söndag 28 juni 2015

Norra Cypern - en fastighetsmarknad med 70 % rabatt

Norra Cypern eller Turkish Republic of Northen Cyprus (TRNC) har under 40 år isolerats från omvärlden efter kriget och konflikten på Cypern år 1974.

Landet är bara erkänt av Turkiet. Även om gränserna nu har öppnats så lider landet av handelshinder och blockader.

Turisterna börjar att hitta till detta fantastiska land med Medelhavets bästa badvatten, fantastiskt fin natur, en vänlig befolkning och i stort sett ingen kriminalitet. 

Befolkningen har lärt sig att leva på små medel. Turkiet har varit enda handelspartnern. 

I och med att turister börjar hitta till denna delen av Cypern så börjar även intresset för att investera i fastigheter eller lägenheter på plats att öka.
Vi var själva på plats i maj för att lära känna landet och titta på investeringsmöjligheterna. Vi åkte dit utan några speciella förhoppningar och blev helt tagna på sängen av alla möjligheter och den storslagna naturen.

40 års isolering har blivit en fördel


Tack vare att landet har stått utanför alla marknader har man inte drabbats av finanskris och stegrande priser. Istället har detta nu omvandlats till en stor fördel.

Det är också en stor fördel för den som tittar på att investera. 70 % rea på fastigheter jämfört med motsvarande fastigheter på södra Cypern. Lägg till att det är billigare att leva, fantastisk natur och trevlig lokalbefolkning så inser de flesta vilken unik möjlighet detta är.

Det pågår samtal om ökat samarbete för att till slut kunna ena ön. Ser man som investerare på detta över lite längre sikt kan man ana att turismen och efterfrågan på fastigheter kommer att öka.

Just nu finns det en möjlighet och en öppning att göra en riktigt bra fastighetsaffär. Jag är själv negativ till att göra fastighetsaffärer i Europa med tanke på den deflation som står för dörren. Tror dock att denna marknad är prisat långt under marknadsvärde. Denna delen av ön kommer att dra till sig intresse från hela Europa när andra länder vacklar.

I och med att ekonomin växer i detta land och de har levt på små medel så kommer deflationen i Europa att locka investerare hit istället. Kapital söker tillväxt och här finns framtidens tillväxt på fastigheter runt Medelhavet.

Läs mer om alla möjligheter här.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar