måndag 22 juni 2015

Hävstång - nyckelordet för att bygga en förmögenhet

Om du vill bygga en förmögenhet för att ha full frihet i livet, utan att behöva tänka på pengar, är det är par saker du skall tänka på.

Först och främst skall du sluta att gå i fällan att byta din tid mot pengar. Vi blir tränade i detta redan i skolan. Du går i skolan för att du skall skaffa ett bra jobb. Med andra ord, du går i skolan för att lära dig hur du byter din tid mot pengar.

Napoleon Hill var den första som studerade världens rikaste människor. Han fann en gemensam nämnare för hur de hade lyckats skapa sin rikedom. Det handlar om att skapa en hävstång (läs eng. leverage) på din egen tid, pengar och/eller expertkunskap.

Exempel på hävstänger

 

Informationsentreprenörer: Med dagens uppkopplade samhälle går det enkelt att skapa hävstång på sin egen tid och sedan få spridning och intäktsflöden för det arbete man lägger ned.

Några spännande exempel som jag inspireras av är PewDiePie, Kygo och World of Wanderlust. PewDiePie skapar hävstång genom att människor över hela världen följer hans speltester på Youtube. Kygo skapade sin egen musik och spred den via Youtube och har på detta sättet skapat massor med fans över hela världen. World of Wanderlust är kanske den bästa reseblogg jag läst. Tjejen som skapat denna blogg lever på att resa världen runt och blogga om detta.

Network Marketing/MLM: Detta är ett distributionssätt där du som har ledaregenskaper och eget driv kan bygga och utbilda ett distributionsnätverk där du har del av den omsättning som skapas av produkter eller tjänster. Enligt mig är detta det bästa och minst riskfyllda sättet att starta eget företag. 

Här skapar du hävstång på den egen tid genom att du lär andra hur de skall bygga sina nätverk och de fortsätter att göra detta i flera generationer av nätverk. Du skapar hävstång på din egen tid och din egen kunskap.

Investera med lånade pengar: Många gör detta i fastigheter. Många svenskar har gjort detta utan att veta om det. De som köpte sina hus med till största delen lånade pengar på 1970-, 1980- eller 1990-talet har skapat förmögenheter med hjälp av hävstången från fastighetslån. En liten del eget kapital har satts i arbete tillsammans med en står del lånat kapital.

Hur skapar du hävstänger i ditt liv?

 

Detta är min fråga och utmaning till dig idag om du som jag drömmer om ett liv i full frihet där pengar aldrig är ett problem.

Hur skapar du hävstång på din tid, dina pengar eller dina expertkunskaper?

Hur skapar du hävstång på .......? Inspirationen till detta inlägg kommer från en av mina mentorer Randy Gage.
Randy Gage är också författare till en bok som jag varmt kan rekommendera för dig som vill tänka nytt när vår omvärld förändras. Förbered dig på en omtumlande resa....

Läs mer om denna bok på Adlibris eller Bokus.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar