tisdag 7 april 2015

Upplevelser ger energi. prylar stjäl din energi

Har länge för egen del känt en allt ökande energi ju fler spännande upplevelse och äventyr jag utsätter mig för. De senaste åren har jag gjort fler och fler spännande resor och det är något jag tänker göra mer av framöver.


Samtidigt har jag tagit mig an att leva minimalistiskt. Jag har ägt alldeles för mycket prylar som bara stjäl min energi. Nu tittar jag på varje pryl som jag äger. Ger den mig energi så behåller jag den. Ger den mig inte energi så säljer jag den eller ger bort den. Har prylen inget värde så ser jag helt enkelt till att slänga den.

Hittade denna artikel hos en av mina favorittidningar som ligger i framkant för nya trender, Fast Company.

Denna artikel beskriver just detta fenomen och att efter att vi har en viss ekonomi för att klara vårt dagliga liv utan problem så ger oss mer prylar inte mer energi. Kortvarigt kan det vara häftigt att köpa en ny bil eller inreda ett kök. Det tar dock inte lång tid innan detta blir vardag och det inte ger någon energi längre. Då har vi lagt ned pengar, som är en slags energi, och vi får inget tillbaka för dem.

Som jag känner det så ger upplevelser och resor så mycket mer tillbaka. Det ger minnen för livet som ger mig energi flera år efteråt. Har jag dessutom delat resan med flera personer så ger det mångfalt med energi tillbaka.

En sak till som ger massor med energi är att drömma sig bort till kommande resor och upplevelser. Jag själv har planerat att under 2016 uppleva Inkaleden och Rio. 
2017 är planen att bestiga Kilimanjaro. Är detta någon utav dina drömmar? Tveka inte att höra av dig så skall vi se till att uppleva dem tillsammans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar