fredag 3 april 2015

Ett fantastiskt möte!

Det har gått några veckor nu och på något sätt har alla mina tankar landat efter ett fantastiskt möte med Jonathan Ljungqvist.

Extra roligt är att kontakten förmedlades av en vän. Jag hade ingen aning om vem denna kille var innan jag fick tips om hans namn.

Jag gillar utmaningar och människor som utmanar sig själva för att växa och testa sina gränser. Den resa som grabbar har gjort och resorna som de planerar att göra får mig nästan att tappa hakan. I min värld känns det omöjligt. Det visar bara att jag fortfarande har begränsningar i mitt eget tänk.

Att lyssna på hur Marcus Aspsjö och Jonathan Ljungqvist cyklade från Sverige till Tanzania och alla utmaningar de ställdes för på vägen var bara så himla häftigt. Det är inte den fysiska utmaningen som imponerar, utan den psykiska utmaningen att verkligen släppa all kontroll och lita på mänskligheten. 

Läs mer om killarna på deras facebook-sida eller följ dem på deras hemsida.

Vi kommer att få höra mer om dessa killar framöver kan jag lova. Skall hjälpa dem med mina erfarenheter för att sprida budskapet efter deras nästa äventyr som är helt galet och helt underbart på samma gång. Eller vad säger du om att...

... Paddla kajak från Sverige till Istanbul.
... Vandra 100 mil tvärs över Indien.
... Avsluta med att åka rullskidor över Australien

... och allt detta i följd under ett år (är det tänkt i alla fall).

Jag rekommenderar alla jag känner att följa dessa killar. De kommer att visa att vi som människor besitter fantastiska resurser. Det gäller "bara" att våga vara obekväm med sig själv och sätta upp nya spännande utmaningar.

Ett stort lycka till grabbar! 

Min egen låga tändes!

För in egen del så tändes en låga hos mig själv av detta möte. Jag har två drömmar som jag vill utmana mig själv i och helt plötsligt har jag mött en kille som kan ta med mig på dessa utmaningar. Det får bli mig att bli nervös. Det är bra, det betyder att det är några utmaningar värda att pröva.

Kilimanjaro
Ända sedan jag besökte Kenya 2012 har jag en dröm om att en dag bestiga Kilimanjaro. När vi sitter ned och pratar berättar jag om min dröm. Vad jag inte vet är att Jonathan redan bestigit Kilimanjaro och att han efter sitt äventyr kommer att göra nya resor dig.

BINGO! 2017 är redan bokat mentalt hos mig. Då skall Kilimanjaro bestigas. Vilka skall med?

Paddla havskajak runt Vättern
Min andra dröm är att en sommar paddla havskajak runt Vättern för att uppleva sjön från en sida som många aldrig får uppleva.

Det lär ju inte vara så svårt att locka med några personer på detta lilla äventyr. Det är bara att sätta sig i kajaken och börja träna denna sommar.


Tacksamhet 

Så himla tacksam för detta möte. Det gav mig massor med ny energi. Vet att det kommer att leda till positiva och roliga utmaningar framöver. Framför allt kan jag få uppfylla några utav mina drömmar som jag haft med mig i ett par år.

Kanske är det så att attraktionslagen fungerar. Har skrivit ned och kommunicerat mina drömmar. Helt plötsligt hittade jag ny energi för att uppfylla dem. Tack, tack tack...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar