torsdag 16 april 2015

Dag #4 med CellRESET. Sockerberoende är skit!

Hela den här dagen har det varit en kamp mot hjärnan och kortsiktig belöning. Det är hemskt med sockerberoende och jag kan inte nog uppmana alla som har barn att inte utsätta dem en massa socker i olika former. 

Så mycket sjukdomar vi skapat med massor av skitmat vars viktigaste ingrediens är socker av någon form för en snabb belöning. Den snabba belöningen triggar samma delar av hjärnan som t.ex. alkohol och droger. Det ger en kortsiktig positiv känsla och skapar kickar som kan bli beroenden.
Nu kan jag i alla fall förhålla mig till mitt beroende, även om jag faller dit titt som tätt. Påminner om en "periodare" som faller dit för alkohol.

Tacksam att jag har hittat ett sätt som fungerar att genom självdisciplin ta mig ur suget på en veckas tid. Vet att dessa dagar med massor av sockersug kommer att gå över och till helgen kommer jag att må bra igen.

Efter detta är det bara att börja bygga upp kroppen igen och hitta ett sätt att förhålla mig till socker framöver. Ser fram emot när energin kommer tillbaka och jag vaknar pigg och alert med massor av energi hela dagen. Ingen "paltkoma" på eftermiddagarna som jag annars får när jag går på socker.

Känner du igen dig?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar