torsdag 19 februari 2015

Underbara glädjetårar på Northug

Lyfter på hatten och gratulerar till en helt otrolig prestation. Det är många som har åsikter om Northugs sätt att tävla. Åsikterna blev inte färre av rattfylleskandalen i somras. 

Jag ser det lite annorlunda...

Jag tror inte att det är många som fattar vilka uppoffringar Northug har gjort för att bli den världsstjärna som han är. 

Min tes är att efter misslyckandet på OS i Sotji så kände sig Northug mätt på skidåkning. Han har säkerligen varit minst sagt uttråkad av alla som pratat om att han är slut som skidåkare osv. För att ta igen tiden som han missat med sina kompisar ger han sig ut på fest och det spårar ut fullständigt.

Fyllekörningen i sig är helt idiotisk. Agerandet minuterna efteråt likaså. Jag är bara glad att det inte var någon som kom till fysisk skada. Om man tittar lite längre så ser jag människan Northug. Mitt i alla motgångar ville han fly från verkligheten och detta slutade på värsta tänkbara sätt.

Att växa med motgångar

På något sätt så tror jag att allt som händer oss har en mening om vi som människor tar det på rätt sätt. Det kan vara långt ifrån rättvisa eller positiva händelser, som med lite distans gör att vi gör nya bättre val i livet.

I Northugs fall tror jag att fyllekörningen var bra för honom som skidåkare. När den värsta uppståndelsen lagt sig kom han närmre sin familj och de personer som betyder något i hans liv. Han fick ett nytt mål att jobba mot. En rejäl utmaning som ingen trodde att han skulle klara.

"Att komma tillbaka och ta nya VM- och OS-guld."

Tillsammans med sin bror har han tränat hårdare än någonsin för att komma tillbaka. Han fick nytt fokus och nya mål. Tror också att Northug fick en rejäl portion ödmjukhet på köpet som gör att han kommer att avsluta sin karriär som den största längdskidåkaren i Norges historia.

Idag väljer jag att inspireras av denna prestation. Se storheten i det som har hänt och att vi alltid får motgångar i livet som är till för att vi skall växa som människor.

Glädjetårarna visar hur mycket detta guld betyder för Northug och hans närmaste vänner. Fantastisk bild som säger mer än tusen ord.

Jag hoppas att du gör detsamma. Omfamna de motgångar som möter dig och lär dig att hitta det DU behöver göra för att göra en temporär motgång till en framgång resten av livet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar