söndag 1 februari 2015

Snabbast i ekorrhjulet är fortfarande en ekorre!

Veckan som varit och veckorna som kommer så är rubriken en viktig påminnelse till mig själv. Jag hoppas att detta inlägg även kan inspirera dig att göra nya val i livet som ger dig ett rikare liv.

Efter att ha avslutat "jobbveckan" med resa till Åbo, revision på plats av vår filial och sedan hemresa igen så jagar jag vidare med att stänga hela företagets bokslut. Idag jobbar jag vidare med att sammanställa det sista i övriga länder (Norge, Sverige och Danmark). Då känns det verkligen som om jag springer allt för snabbt i ekorrhjulet just nu. Nu har jag eftertanke till detta och är väl medveten om att jag fortfarande är en ekorre, oavsett hur fort jag springer.


 Åbo är vackert. Det kan jag verkligen ta med mig hem.Jag har valt detta själv och det är nu jag känner varför jag verkligen vill äga mitt liv. Just nu gör jag inte det. Mitt jobb äger mer av min vakna tid än något annat just nu. Kan ändå vara tacksam till allt jag har och att jag inom något år kan tacka nej till detta jobb om jag känner mig uttråkad.


Motsatsen till glädje är tristess

Min värsta fiende är tristess. Jag blir väldigt lätt uttråkad och då vandrar mina tankar iväg på roligare saker att göra. Resa, träna, leka med barnen eller umgås med vänner.

För drygt tio år sedan hade jag inte plan för att hantera min tristess och hitta perioder av återhämtning och självuppfyllande. Det slutade i en total katastrof. Då var livet för djävligt i ett par år. Det blev en dyr lärdom på många sätt.

Motgångar bygger upp dig som människa om du orkar att ta dig igenom dem. För min del handlar det om att steg för steg skapa förutsättningar att äga mitt eget liv.


Ut ur ekorrhjulet

Min och hela familjens plan är att skapa flera av varandra oberoende intäktsflöden. Dessa flöden skall öka månad för månad. Det gick ganska långsamt till en början, men nu går det lättare och lättare.

De kommande veckorna gäller det för mig att bygga pannben och träna självdisciplin. Jag skall vara stolt över det jag skapar och jag skall verkligen genomföra mitt jobb i ypperlighet för att till nästa år kunna göra samma jobb med betydligt bättre effektivitet och självtillfredsställelse.

Målet finns där borta. Att äga mitt liv och att äga min tid. 

Varje dag skall jag smaka på känslan att äga mitt liv och att säga tack och hej till ekorrhjulet. För mig finns det ingen framtid där.

Oavsett hur fort du springer i ekorrhjulet så är du alltid en ekorre. Jag vill vara mig själv och inte vara någons ekorre.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar