måndag 2 februari 2015

"Samla på minnen och upplevelser"

Det slog mig att den här dagen har jag hört "Samla på minnen och upplevelser", läst om rådet "Samla på minnen och upplevelser".

Helt plötsligt går min hjärna igång och börja leta gamla minnen. För visst är det våra upplevelser som sedan blir härliga minnen och lärdomar som vi verkligen brinner för.

Min två största minnen är verkligen helt olika och har på något sätt etsat sig fast hos mig. Två resor som visar på ytterligheter och som skapat minnen för livet.

Min första stora resa var 1992. Jag tog mod till mig och lyckades fixa en plats på resan tillsammans med JIK:s A-lag på herr- och damsidan. Det var dags att åka till Moskva och visa upp innebandyn i det nya Ryssland efter kalla krigets dagar. Som första svenska lag for vi till Ryssland för att spela några uppvisningsmatcher och en inofficiell landskamp.

Jag hade aldrig flugit tidigare, så bara det skulle bli en upplevelse. 17 år gammal var jag också yngst i gänget och den enda personen som inte var myndig. Det var nio dagar av upplevelser som jag aldrig kommer att glömma. Det var så mycket konstiga saker som hände på resan och som aldrig kommer att komma tillbaka. Efter kommunismens fall var allt upp och nedvänt. När jag kommer hem skall jag gräva lite i lådorna och plocka fram några sköna gamla minnen. Kanske dags att samla gänget som var där igen...


Min andra häftiga resa blev en upplevelse utöver det vanliga kom nästan exakt 20 år senare i februari 2012. Massor med utmaningar, 100-tals mil i buss på dåliga vägar. Insikter och tacksamhet i överflöd.

Var tillsammans med drygt tjugo andra personer i Kenya för att titta på det arbete som Better Globe gör. Ett fantastiskt arbete som helt klart är framtiden för att värna om vår planet och att ge människor möjlighet att leva sina liv fullt ut.

För första gången i mitt liv blev jag medveten om att jag aldrig funderat en enda dag på om jag skulle få rent vatten för dagen. Så tacksam för att ha rent vatten i överflöd.

Delar några bilder från denna resa och skall skriva mer om mina upplevelser framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar