torsdag 12 februari 2015

Riksbanken ÄR idioter!

Einstein lär ha sagt att:
  
"Definitionen på idioti är att göra som samma sak om och om igen och förvänta sig ett nytt resultat."

Håller med om denna definition och eftersom Riksbanken uppfyller definitionen gång på gång så måste det därmed vara idioter som sitter i direktionen.
Att skapa inflation genom att gång på gång sänka räntan kommer att vara lika effektivt som att ge bort 10 miljoner till alla som är över 80 år gamla för att de skall skapa efterfrågan och investera för framtiden. Det kommer inte att hända. På sin höjd skulle det leda till att de anställer en personlig assistent och unnar sig lite god mat...

Idiotin kunde ha stannat där, men nu kommer nästa galenskap.

Kvantitativa lättnader, QE

Nu skall Riksbanken även köra igång QE-program. Det fungerade inte i Japan. Det fungerade inte i USA. Det fungerade inte i EU. Kanske borde detta ge en ledtråd om att det inte kommer att fungera i Sverige heller.

Det enda som kommer att hända är att vi får ännu större klasskillnader och att vi på detta sätt slår sönder det framgångsrika samhälle som vi en gång byggt upp.


S(v)aMP-regeringen handlingsförlamad

Som extra lök på laxen har vi också en regering som visat sig fullkomligt oduglig och fullständigt handlingsförlamade. När det som mest behövs nya vågade beslut för att rusta Sverige för det kommande informationssamhället, med en åldrande befolkning som vi lovat att ta hand om, krävs det HANDLING.

Aldrig förr har det varit så billigt att låna upp pengar. Aldrig tidigare har denna möjlighet dykt upp att kunna finansiera en ny fantastisk infrastruktur som skapar tillväxt och kommer att betala tillbaka sig flera gånger om.

Det är nu dags att låna upp så mycket pengar det bara går och se till att investera dem för framtiden. Det kommer att skapa tillväxt, det kommer att skapa inflation och detta ger möjlighet att bygga Sverige 2.0.

Här kan du läsa vad jag hade gjort som finansminister.

Nu är det dags att sluta med detta alibiregerande och istället gå in och ta ledarskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar