söndag 4 januari 2015

Tiden är din dyrbaraste tillgång

Av alla tillgångar du äger så är tiden enligt min mening din allra dyrbaraste tillgång. Jag vet att den är begränsad och att den har ett slut i mitt liv.

Jag vet inte hur mycket tid jag har kvar och jag kan inte på något sätt, med 100% säkerhet, "köpa" mig mer tid.

När vi går från barn till att bli "vuxna" tränas vi i att skaffa oss bra betyg och ett bra jobb. Vi blir tränade i att tänka 40+ timmars arbetsveckor.

Tänk om det är så att jag hoppat in i ett system som fungerar men som gör att jag inte kommer att leva min dröm.

Min andra tanke idag går till all reklam där "prylar" skall göra oss lyckligare. Prylar skapar definitivt inte mer tid, utan istället binder vi upp mer tid och energi till våra prylar.

Jag har hittat två stycken nyckelord för att du skall kunna använda din dyrbaraste tillgång, tiden, till så mycket som möjligt som just du tycker är roligt att göra eller brinner för.

Nyckelorden är: Hävstång och minimalism

De två böcker som inspirerat mig mest inom detta område är följande:

http://clk.tradedoubler.com/click?p=21&a=2470100&g=17284614&url=https://www.adlibris.com/se/bok/the-4-hour-work-week-9780091929114
Läs mer om boken på Adlibris.


http://clk.tradedoubler.com/click?p=21&a=2470100&g=17284614&url=https://www.adlibris.com/se/bok/munken-som-salde-sin-ferrari-en-berattelse-om-att-uppfylla-sina-drommar-och-forverkliga-sig-sjalv-9789127108677

Läs mer om boken på Adlibris.


Tim Ferris bok är nog den bok som både gjort mig mest förbannad och mest inspirerad på samma gång. Det finns egentligen inga begränsningar för vad du kan göra. Det handlar egentligen bara om att kliva av ekorrhjulet för att få lite distans till ditt liv.

Robin Sharma beskriver sina egna erfarenheter från att ha varit toppadvokat i Kanada. Framgångsrik på ytan och av "samhället", men helt tom inombords och slut som människa. Han valde att kliva av detta liv för att hitta sin mening med livet.

Hävstång

Hur kan du skapa hävstång på din egen tid eller dina tillgångar. Jag skulle vilja utmana dig i att tänka i banor om att göra jobbet en gång och sedan skapa ett positivt kassaflöde för detta jobb resten av ditt liv. Det finns många sätta att göra detta på. Problemet och det som gör att många slutar i förtid är att det ger dåligt betalt i början. Du satsar massor med tid och får nästan inget tillbaka. Det gör att många tappar sugen och slutar innan hävstången sätter in.

Jag kommer att berätta mer om de hävstänger som jag själv bygger och som långsamt ger mig större och större intäkter.

Minimalism

Här har jag personligen min stora utmaning. Att bara äga prylar som antingen servar mig eller ger mig energi. Ni som känner mig vet att jag verkligen lyckats missa inom detta område och jag lär mig hela tiden.

Tim Ferris beskriver detta i sin bok och hur du kan använda detta tankesätt inom många områden av ditt liv. 

Jag skall framöver beskriva min resa i att leva minimalistiskt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar