lördag 31 januari 2015

Finansmarknader på steroider

En helt galen månad på världens marknader är nu till enda. Svenska börsen har gått upp drygt 7 % på en månad! Detta känns ju helt galet.

Finns egentligen inga underliggande fakta som ger stöd för denna uppgång. Det är bara gilla läget och åka med ett tag till. Det kommer ju sällan krascher på våren av någon anledning.

Vi kan nog räkna med att våren och sommaren blir fortsatt skuldfest och valutakrig som gynnar den som är påläst.

Förlorarna i längden på denna marknad på steroider är alla länders medelklass som luras att sätta sig själva i skuld för konsumtion för att se snygga ut på ytan.Fullträff på min PPM!
 Plus 15% på en månad.


Själv så träffade jag rätt med mina PPM-fonder. Har valt att placera på de stora trenderna i världen sedan några månader tillbaka. Går inte att göra mycket analyser på detta nu eftersom denna uppgång mer kan kopplas till tur än långsiktig skicklighet. Det känns dock skönt att få en bra start och lite fallhöjd för misstagen som kommer.

Har gjort en lite justering under veckan och lagt mer vikt på den svenska marknaden. Detta beror i stort sett enbart på att jag tror att kronan kommer att stärkas under året. Vi har haft ett för stort valutatapp med hänsyn till fakta. Valutakriget har gjort att många sökt sig till dollar under en tid. 

Vi får se om jag får rätt i att kronan kommer att stärkas mot både Euro och Dollar.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar